Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

M o S

Det är lite skönt att vara utan nyhetsuppdateringar ett tag, lite semesterkänsla. Likväl vill man bli uppdaterad när man kommer hem.

Gick i går kväll igenom litegrann av nyheterna som rapporterats under tiden vi var borta. En nationell huvudnyhet är förstås att (M) är större än (S) enligt några mätningar och att Alliansen leder över oppositionen. Jag kan inte säga att jag är förvånad, båda sakerna ligger i linje med hur man upplever det i möten med människor. Det är ändå roligt att se siffrorna.  För en alliansare och Moderat.

Valet är definitivt inte vunnet. (S) skulle kunna bjuda på dramatiska förändringar som ändrar opinionsläget, men man brukar inte göra så dramatiska saker så sent innan val. Somt görs nog inte förrän efter en borgerlig valseger. De politiska förändringar som man borde göra kan knappast heller göras, främst med tanke på dem men valt att alliera sig med och som idag har mycket att säga till om.

Man möter fortfarande hejdlösa fördomar gentemot "allianspartister". Ibland så skruvade och obegripliga att man inte vet om de som yppar dem driver med en eller inte. Allt oftare möter man dock insiktsfulla människor som förstår att Alliansen både är arbetsmarknadspolitiskt och ekonomiskt ansvarstagande. Att man vill utveckla välfärdssamhället, inte" trampa på de svaga".

Min fru och jag engagerade oss i "Nya Moderaterna" inför 2006 och vi har hittills inte sett några tecken på att den förnyelsen är en bluff. Jag har också i partisammanhang upprepade gånger hört Reinfeldt inpränta nödvändigheten av den.

Även om man inte är med på allt så ser jag Nya Moderaterna och Alliansen som det bästa, ja det enda alternativet för Sverige idag. Allt tyder på att det är många fler som också ser det så nu.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.