Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Glädjande vädjan inför valrörelsen. I dagens…

Glädjande vädjan inför valrörelsen. I dagens SvD finns ett gemensamt upprop undertecknat av en moderat och en socialdemokratisk politiker och bloggare. Tyvärr har jag inte tillgång till dator och har därför svårt med länkar, men gå in på svd.se och läs artikeln: "Sakpolitik istället för smutskastning". Det är en vädjan, inte minst riktad till de egna ledningarna och bloggarna om att hålla valrörelsen så ren och fri från personangrepp som möjligt. Många befarar att det ska bli en mycket smutsig valrörelse och det har synts "vakringar" från ett och annat under ytan. Det låter väldigt tragiskt om det skulle bli så och jag hoppas innerligt att det inte slår in. Artikeln är ett bra initiativ, en bra påminnelse.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. JonasE

  Skillnaden mellan vad som anses som smutskastning, eller belysa nackdelar hos motståndaren, tycks vara vilket block man gillar, och inte vad som sägs/skrivs!.

  Det kan inget block svära sig fri från!!.

 2. Maggie

  ”Det låter väldigt tragiskt om det skulle bli så och jag hoppas innerligt att det inte slår in” Vilken värld lever du i? Har du inte sett vilken typ av utspel din partikamrat Riedl brukar köra med?

 3. Jan Nilsson

  Svar till JonasE (2010-06-22 02:24)
  Där har du tyvärr alltför rätt. Det är bl.a. därför det gjorde starkt intryck på mig att det var en moderat och en socialdemokrat, två ”storbloggare”, som skrev den här vädjan tillsammans.
  Att analysera politik och konsekvenser är inte smutskastning, inte alla angrepp på motståndarens ståndpunkter, men uppfinningsrikedomen på ”dyngspridarområdet” är som bekant stor. Här gäller det för oss alla att anstränga oss för att hålla nivån. Också för att inte dra politiken i allmänhet i smutsen.

 4. Jan Nilsson

  Svar till Maggie (2010-06-22 02:47)
  Tycker inte du det skulle vara deprimerande om 2010 års valrörelse skulle fyllas av smutsigheter, osanningar, personangrepp, beskyllningar om ondska och andra karaktärsmord och annat som inte har med politiken stt göra? Det tycker jag.
  Edward är rak och koncis, men jag har aldrig sett honom beskylla politiska motståndare för exempelvis ondska och sadism.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.