Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Att hålla rent i valrörelsen

Jag hoppas att vi slipper både "skämt" om att man önskar Reinfeldt död och "fejkbrev" från Mona Sahlin.

Även om det skulle vara hur tydligt som helst att det brev som debatteras idag inte är ett riktigt brev (har inte läst det) så ska vi hålla oss borta från den typen av kampanjande. I Moderaternas fall bryter det helt klart mot policyn.

Det räcker så gott med verkligheten, man behöver inte köra med fejk.

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Lotten Lindström

  Ja, vi är himla bra! *S* Själv argumenterar jag stenhårt för att smutskastning och raljanta tillmälen blir ett demokratiproblem, när den egentliga argumentationen och samtalet om policy kommer på andra plats. Det finns för många som tycker att det är för roligt att tvåla till motståndarlaget, och det är ett problem när sakfrågorna hamnar i skymundan.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Lotten Lindström (2010-07-01 22:49)
  En viss humor måste få finnas, livet och politiken blir så onödigt gråa företeelser annars, men för övrigt är det nog som du säger.
  Sunt förnuft och enkel matematik borde räcka för att förstå att den simplaste debatten inte heller värvar över några från motståndarlaget, vilket jag trodde var meningen. Tvärtom styr de klumpigaste utfallen bara tillbaka folk som börjat ”tänka om”. Då hjälper det inte mycket om den egna ”klacken” blir lite upplivad en stund.

 3. Lotten Lindström

  Själv skulle jag säga att pajkastning mest syftar till att hålla ihop de egna leden, för jag tror att du har helt rätt i att det inte värvar några nya väljare. Själv röstar jag hellre blankt än att bidra till att ge penalister fyllda av sitt eget ego något att säga till om.

 4. Jan Nilsson

  Svar till Lotten Lindström (2010-07-02 12:18)
  Tror du har rätt. Gäller att mota politik- och politikertröttheten där man kan. Ibland är den bara en ursäkt för att slippa bry sig och att få ”tomgnälla”, men visst kan vi politiker bidra ordentligt själva också.
  Inte minst i mindre kommuner med hyfsat stora gemensamma problem tror jag folk premierar en samarbetsvilja. Både inom kommunerna och över kommungränser. Det behöver inte alls innebära likriktning och debattdöd.
  Samtidigt är det klart att det är svårt att komma någonstans i samarbetet där fördomar och nidbilder om ”de andra” är alldeles cementerade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.