Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Hatkampanj?

De 26 socialdemokratiska ordförandena i alla partidistrikt har skrivit ett upprop om att en påstådd hatkampanj från Moderaterna mot Mona Sahlin måste upphöra.

Den skulle kanske många moderater också kunna ha skrivit under på, om man sett till någon sådan kampanj och uppropet varit vettigt utformat.  Vi är många som vill  se en fokusering på politiken och slippa hatyttringar och skvaller av typen som också Expressen nu efterlyser om politiker.

Vad gäller både Sahlin och andra kan det nog ske övertramp, vidarebefordran av diverse onödiga och plumpa  "skämt" och kanske hatiska utfall. En sanning i Sahlins fall är likväl att det finns ganska många moderater som tycker synd om henne.

Vid ett tillfälle det senaste dygnet kändes det nästan obehagligt att höra en socialdemokrat beskriva sina känslor inför sin partiledare . Efteråt funderade jag vad som skulle kunna ha utlöst ett liknande utfall mot Fredrik Reinfeldt från en Moderat. Jag har aldrig hört något liknande från det hållet. Visst vore det enkelt för "partiapparaten" om alla angrepp på Mona Sahlin kom från de "mörka Moderater" man försöker skrämmas med, men verkligheten är inte alltid så enkel som man vil.

Drygt 75 % av Sveriges befolkning anser enligt Skop att Reinfedt är skickligast på att leda en regering, det kan bl.a. läsas i Dn:s artikel "Reinfeldt leder kompetensliga". Knappt 25 % anser att Sahlin skulle vara bättre. Mot den bakgrunden får de rödrödgrönas nuvarande andel av väljarkåren anses vara hög.

 

SvD Expressen Kent Persson

Etiketter: , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Kalle

  Det är allmänt känt att elevunderlaget till Pengsjö skola är säkrat under hela nästa mandatperiod och lite till. Ändå skriver kommunalrådet Johan Söderling på sin VK-blogg att han inte garanterar Pengsjö skolas existens de kommande fyra åren. Han garanterar inte heller de andra byskolornas.
  Därför ställer jag frågan till alla partier i Alliansen: Kommer ni att lägga ned Pengsjö skola eller någon annan byskola under nästa mandatperiod om väljarna ger er regeringsmakten efter höstens val?
  Notera också att i Söderlings blogg har en socialdemokrat från Brån gjort sig till talesman för borgarna.

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Skulle jag, Kalle, ha gjort mig till talesman för borgarna, menar du? Hur sjutton kan du tycka det? Nu måste ändå läsa om min egen kommentar till Söderling… Karl-Gustav (Kalle också)

 3. Jan Nilsson

  Svar till Kalle (2010-07-04 07:30)
  Ursäkta mitt sena svar. Inom Moderaterna och borgerligheten i Vännäs är vi mycket medvetna om landsbygdens och byaskolornas betydelse för Vännäs attraktivitet och tillväxt. Man dock aldrig som ansvarig ”garantera” att en verksamhet blir kvar oavsett vad som händer. En friskola får inte automatiskt fortsätta om den går under 20 elever. Det får en kommunal skola, men vid en extraordinär händelse skulle en skola kunna bli så extremt liten att det blir socialt och pedagogiskt ohållbart att driva den. Vi ser inga sådana tecken alls och har inga andra tankar än att värna Vännäs och alla dess skolor.

 4. Kalle

  Tack för ett ärligt svar. Det känns uppfriskande.
  I Vännäs har vi åtminstone sedan Thomassons tid på 80-talet vant oss vid att sann ärlighet är någonting som socialdemokraterna konsekvent vägrar att befatta sig med

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.