Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Satsning på ungdom och kommuner

Goda besked för ungdommar och kommuner idag. Några kommuner går redan nu som tåget, men så är det inte för många av de mindre.

Sammanlagt drygt nio miljarder extra satsas på kommunerna. Skolan får ett extra paket på 6 miljarder. Det blir bl.a. en satsning på lärarnas kompetens, på matematiken och på utökad lärlingsutbildning. En satsning på yrkesvux tycker jag låter mycket bra.

Det lär säkert komma ännu mer bra åt alla i löften vänsterifrån, men jag är glad över de finansierade realiteterna vi ser här.

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Mållgan

  Jag studerar bilden på regeringen och saknar Carl Bildt? Har han vandrat samma väg som Sven-Otto Littorin?

 2. Jonas

  Vem ska betala?

  Forskning och utveckling försvinner öster ut i rasande takt, mycket beroende på att skatter på arbete är för höga i förhållande till vår omvärld.

  Jag ställer frågan igen, vem ska betala om jobben i den privata sektorn försvinner?

 3. Jan Nilsson

  Svar till Mållgan (2010-07-08 13:23)
  Nej, honom har man nog inte lyckats knäcka än. Gissar att han var ute på annat håll. Men tack för omtanken!

 4. Jan Nilsson

  Svar till Jonas (2010-07-08 13:48)
  Försvinner jobben i privata sektorn blir det lite kvar. Uppgifterna med gamla, sjuka och barn blir kvar, men då skulle det inte bli mycket löner där inte.
  Delar av socialdemokratin förstår mycket av detta, men inte hela. Vad Miljöpartiet och Vänsterpartiets folk förstår av sammanhangen är oklart. Ohly kan alltid höja skatterna, för honom finns alltid ”rika”, företag och företagare, man kan beskatta mer.
  Men det handlar inte bara om skatt. Sverige håller på att drabbas av krångelinfarkt. Alla sektorer berörs, men många företagare söker ett enklare liv för att man inte orkar. För få nya tar vid.

 5. Andreas Jansson

  Ja ni säger att kommunsektorn ska få 3 miljarder nästa år till sjukvård och omsorg..

  Men då ni redan har dragit ner 11 miljarder till statsbidragen nästa år o nu skjuter ni till 3 miljarder, då är det väl ändå 8 miljarder ni drar ner, det är väl för guds skull ingen satsning? Det är ju neddragningar ni håller på med!

  Det vore intressant att höra vart ni ska hitta dessa 3 miljarder nu då? Vad ska det skäras i ist?

 6. Jan Nilsson

  Svar till Andreas Jansson (2010-07-09 11:40)
  Nu är du inte riktigt sanningsenlig, eller undanhåller läsarna lite information. Alternativt att du bara gått på rödgrönröda valrörelseuppgifter, vilket får samma resultat.
  Ska kolla siffrorna ordentligare, men du talar om speciella och extraordinära ”finanskrispengar” som kommuner och landsting fått utanför ramarna i den ekonomiska ”jordbävningens” efterdyningar. Tillfälliga statsbidrag helt enkelt.
  Kommuner och landsting har aldrig någonsin fått så mycket pengar som 2010, inflationsrensat och allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.