Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

För morgondagens skull

Nu får jag på skallen.

Jag tänker på detta med att "använda" barn i politiska syften. Det blir kanske en del arga kommentarer.

Samtidigt symboliserar grabben på torget i Skellefteå det som är politikens drivkraft för mig. Så länge som den här jorden snurrar så måste vi tänka på att det kan komma en morgondag då samhället också ska ha en möjlighet att fungera.

Mycket av det Alliansen gör och gjort handlar om att samhället ska rulla också när när den här killen är myndig och jag eventuellt blivit pensionär. När antalet arbetande per icke arbetande gått från gårdagens 4, över dagens 3 till morgondagens 2 eller möjligtvis lite till om vi lyckas bra. Det scenario de rödgröna inte verkar våga räkna på utan istället blickar bakåt och ganska rundhänt lovar diverse "återställare".

Samhället ska fungera ekonomiskt, socialt och miljömässigt även i en framtid. Marknaden ensam kan inte klara detta, politik utan verklighetsförankring klarar det absolut inte. Det behövs en politik som tar ansvar för alla delarna.

Apropå grabben, han är inte "tjuvknäppt". Mamma och pappa var med och boken var deras.

 

 

Etiketter: , , , , ,

10 kommentarer

 1. Kicki Axengrip

  *fniss* så du kunde inte låta bli 😉 Men jag förstår dig. Bilden blev väldigt fin. Vilka kontraster. Frågan är ju till vilket parti vi vågar lämna våra barns framtis i? Svaret på det kommer ju inom kort. Spännande!

 2. sem

  Du får nog inte på skallen. Därtill var bilden bara alltför väntad.
  Men däremot förlorar nog alliansen en och annan röst bland de som väljer med hjälp av känslan.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Kicki Axengrip (2010-08-03 07:03)
  Nej, kunde bara inte låta bli. Delvis suddig, men det får ju bilder vara. Hade man varit en photoshoppare hade man tagit bort det, men jag ägnar mig ju inte åt sånt. *ler en smula* Tillåtelse att använda bilden har jag också.

 4. Jan Nilsson

  Svar till sem (2010-08-03 09:04)
  Tror du inte jag får det? Får väl se.
  Men väntad kan väl den oplanerade bilden inte ha varit?

  Jag tror faktiskt inte att mina blogginlägg förändrar så mycket varken hit eller dit. Tanken på barnen kan nog göra det.
  Alliansen har t.ex. visat och deklarerat att man vill hålla ner statsskulden, för barnens skull. De som tänker lite längre och på hur vår befolkningspyramid ser ut, de dras nog närmare Alliansen. Särskilt när man kombinerar tanken och känslan.

 5. Jörgen

  Ska den här killen ha en framtid så måste hans föräldrar välja rätt i höstens vägval. De rödgröna vill investera i framtiden och frågan är ska vi investera i jobb, eller fortsätta stå passiva inför arbetslösheten?

  Ska den här killen ha en chans att kunna förverkliga sitt liv och läsa på universitet och få ett arbeta som han trivs med och kan utvecklas i eller ska han tillhöra den förlorade generationen som inte får jobb? Nej tack till Alliansen!

 6. Aldrig mer vänsterstyre!

  Denna lille kille kan vara trygg inför framtiden, om mamma och pappa väljer att låta Alliansregeringen sitta kvar. Särskilt om han önskar bo i glesbygden, är drivande som person och är intresserad av valfrihet inom t.ex. utbildningsområdet! Blir det Ohlyansen kommer han att få en djupare inblick i socialismens monopoltänk där höga skatter ska suga ut förvärvsinkomsterna från arbetande låginkomsttagare. Intressant ämne att diskutera!

 7. Jan Nilsson

  Svar till Aldrig mer vänsterstyre! (2010-08-03 23:59)
  Vad gäller hans föräldrar är saken klar. Vi får se hur det blir med de andras.
  Just Ohlys lust att höja skatten för låginkomsttagarna är onekligen fascinerande. Att han tror att man kan mjölka ”företag och kapital” precis hur mycket som helst utan dramatiska konsekvenser är kanske inte lika förvånande. Med tanke på hans bakgrund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.