Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Glädjande för Västerbotten

Vårt län ligger i topp vad gäller nyföretagandet i Sverige.

Det är något att glädjas över när siffrorna annars ligger så bedrövligt lågt. Naturligtvis kommer många av dessa företag att gå mindre bra och försvinna efter ett tag. Man får hoppas att många kommer igång bra och kan bidra positivt till länets utveckling, ekonomi och arbetsmarknad.

Vi behöver många nya företag och vi behöver många nya entreprenörer som tar över efter dem som ska pensioneras. Vi behöver också vitala och aktiva banker och finansieringsinstitut som satsar även utanför städerna.

Under kampanjandet i inlandet har jag hårresande historier om banker när det gäller finansiering vid företagsöverlåtelser. Namnet på en särskilt bank har återkommit som den enda som vill vara med och satsa i länets inre delar.

Jag hoppas att det inte är så illa.

Länge leve Västerbotten! Hela!

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.