Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Framför allt människor

Det var mycket mer människor än fordon på lastbilsmässan i Näsmark. Enligt beräkningar kom totalt lika mycket folk som det bor i kommunen. Det är något att bita i för andra arrangemang runt omkring!

Det var tur att tjejerna som sålde korv hade loppmarknaden att roa sig med. De 360 korvarna, av finaste sort, tog slut rätt snart.

Även det stora mattältet fick slut på mat och fick stänga för proviantering. Det var inte dålig planering, en fördubbling av besöksantalet var inte direkt given med hotande regnskurar.

Per-Anders Johansson, en notoriskt trevlig karl, gjorde jag lumpen med på K4 en gång under förra årtusendet. Nu jobbar han på Skelleftebränslen som arbetar mot strömmen. Många traditionella olje- och bränslebolag drar sig ur inlandet och mindre orter. Skelleftebränslen etablerar sig allt vad de hinner istället. Respekt!

Alltför ofta hör man om icke närvarande och ointresserade banker när man kommer utanför centralorterna. Så mycket roligare är det då att komma ut på en åker i Näsmark och hitta närvarande och intresserade bankmän.

Inne i köket hos Carina och Stellan satt "The Crew" och höll reda på röstningen m.m. Det här är ett familjearrangemang på flera vis.

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.