Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bra lösning på problemet

SD kan ibland uppvisa en ganska demokratisk och salongsfäig fasad, men det blir tyvärr ofta något annat när kamerorna är avslagna. I praktiken är man fortfarande mycket av ett ekonomiskt oansvarigt enfrågeparti.

Ett läge där skillnaden mellan blocken blir för liten och SD dikterar villkoren skulle sabotera mycket av för Sverige. Politiken skulle hatta fram och tillbaka, det skulle bli segt, dyrt och inneffektivt. Förutom risken att politiken i vissa fall skulle kunna påverkas av  vågmästaren.

Det vi har sett i dagens SIFO-siffror vore onekligen en bra lösning på problemet. Om Alliansen får egen majoritet är SD neutraliserat för den här perioden.

Risken är att SD får 12 % i någon valkrets, då kan man komma in i riksdagen, även om man får mindre än 4 % totalt.

Till dig som ännu vacklar mellan att rösta som du alltid har gjort eller att rösta som hjärnan säger att du borde: Lägg din röst på Alliansen och se till att göra dess övertag tillräckligt starkt. Då kan du påverka vilka som ska komma in och du kan hjälpa till att neutralisera SD.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.