Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

En kommunal dag i Vännäs

Idag har vi haft kommunstyrelse i Vännäs. Inte den allra tätaste agendan och inga direkta tvistefrågor. Full dag blev det ändå.

I morgon kan det bli mer spännande. Då ska vi i budgetutskottet sy ihop hela budgeten på dryga två timmar och sedan ska vi ha direktsänd radiodebatt med P4. Då skulle det kunna bli mer "tennis".

Frågan är hur Vännäs ska få tillbaka sitt ekonomiska och politiska manöverutrymme. Fortsätter vi som hittills kommer det att ta tid, om det alls sker. Vi kommer dessutom att överlämna en bister verklighet till de unga som ska ta över om ingen ändrig sker. Det är inte så roligt att säga och verkställa, men Vännäs kommun måste bli mycket mera strikt med ekonomiska mål, konsekvens och "God ekonomisk hushållning".

"Oavsett om det finns pengar eller ej är nog nej rätt svar på nio av tio önskemål."

 

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Vännäsbo

    Citat: ”Oavsett om det finns pengar eller ej är nog nej rätt svar på nio av tio önskemål.”
    Jag hoppas du berättar det för chefer och personal i skola och omsorg. Har du läst verksamheternas konsekvensbeskrivning?

    Jag är spänd på att se ditt citat på moderaternas valaffischer i år. För visst står ni för vad ni säger? Och berättar inte ni det så kommer någon annan att göra det, var så säker.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Vännäsbo (2010-08-23 18:43)
    Vännäsbo, ursäkta mig, men jag har citerat en vänsterpartist. Stig Henriksson, kommunalråd i Fagersta. Kommunen med detta årtiondes bästa ekonomiska resultat, vänt från ett riktigt underläge.
    Nu tror jag inte att Stig är så mycket vänsterpartist, företagare och allt som han är, men ändå.

    Visst var det ett spännande citat?

  3. Undrande Vännäsbo

    Är men medlem i Vänsterpartiet så är man vänsterpartist, är man medlem i Moderaterna så är man moderat. Representerar man vänsterpartiet så är man vänsterpartist, representerar man moderaterna är man moderat. Enkelt eller hur? Hur kan du påstå att han inte är så mycket vänsterpartist? Hur kan du påstå att han inte är så mycket företagare? Du må vara predikant, rektor och politiker men kunna bestämma vad andra människor är, tror jag är över din förmåga. Förresten så svarade du inte på ”Vännäsbos” frågor (du svarar aldrig på frågor från de som kommenterar dina inlägg). Tränar du inför riksdagen?

  4. Jan Nilsson

    Svar till Undrande Vännäsbo (2010-08-23 22:49)
    Litegrann missförstod du mig, litegrann uttryckte jag mig otydligt.
    Jag skulle ha skrivit att han inte är någon typisk vänsterpartist. Det är ovanligt för såna att ha en så stark koll på ekonimin. 😉 Företagare är han, det är visst och sant. Förmodligen har han fått med sig mycket klarsyn från den världen.
    Det var kanske styggt av mig att sätta ut det där citatet av vänsterpartisten. Förstod ju att någon skulle hugga på det och tro att det var mitt. Jag ville väcka tankar och tror jag lyckades.
    Jag ser att jag missade frågan om jag läst konsekvensbeskrivningen. Svaret är ja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.