Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Det är denne mans fel

Från mobilen

I min späda ungdom hade man "Fritt valt arbete" på högstadiet. Jag tror jag hade "Foto" alla terminer.

Georg Widmann hade firman Starfoto och var handledare för gruppen. För min del var han mycket inspirerande. Han såg i stort sett  likadan ut på 70-talet som han nu gör som 84-åring. Det var väldigt roligt att träffa honom på kommunhuset alldeles nyss.

Tycker ni det blir många bilder på bloggen kan ni delvis skylla på Georg.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Jonas Björkholm

    Jag har fotograferat sedan jag gick i årskurs sex. I högstadiet och i gymnasiet gjorde jag min PRAO och praktik på just Starfoto. Lukten av fix från labbet har sedan dess betytt något speciellt för mig! I dag fotograferar jag nästan uteslutande digitalt men i bland så framkallar jag en och annan 120-rulle från Hasselbladaren. Georg har för mig och många andra i flera generationer betytt mycket vad gäller fotografering. Dessutom är han en god medmänniska och en härlig personlighet.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Jonas Björkholm (2010-08-24 21:24)
    Åhå, du har också präglats av Georg? Jo, det var inte bara bildseendet och fotandet han förmedlade. Det blev en hel del värderingar också. *s*
    Jag fastnade aldrig så mycket för framkallningen och känner idag inget större intresse för att lära mig Photoshop. Komponering i kameran, beskärning och möjligen lite, lite av den enklaste bearbetningen. That’s it!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.