Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Jan Emanuel i Vännäs

Från mobilen

Jan Emanuel i Vännäs.

Vi har i afton haft direktsänd radiodebatt från Vännäs. Återkommer möjligen lite senare om den.

Utanför ICA stötte jag efter debatten ihop med vår f.d. socialchef Anne-Lie Granroth. Hon var på hemmaplan tillsammans med sin nuvarande arbetsgivare Jan Emanuel Johansson, vårdföretagare och socialdemokratisk riksdagsledamot.

Samtalet med honom var en intressant kontrast till hållningarna på den rödgröna sidan av debattbordet. Den socialdemokratiske riksdagsledamoten var väldigt förvånad över att mottagandet av ensamkommande flyktingbarn här skulle organiseras kommunalt istället för privat. Det brukar enligt honom vara ett klassiskt recept för misslyckande för dessa verksamheter. Han motiverade också och jag tror att det ligger en del i det han säger.

Skillnaden i syn på mångfald och entreprenörskap inom (S) är stor bara mellan Vännäs och i Umeå. På större avstånd blir den gigantisk.

Etiketter: , , , , ,

5 kommentarer

 1. Vännäsbo

  Tänk vad du vet mycket om s och alla andra. Kom med vad Vännäsmoderaterna vill, och hur det skall finansieras istället. Vi har frågat efter det i flera veckor nu men det kommer aldrig några svar.

  Vi undrar!

 2. Andreas Jansson

  Ja det är inte att man undrar. Hänvisar till föregående talare.

  Du kom inte med mycket på debatten idag, nog att du sa att du inte vill sänka skatten i Vännäs.

  Allt man hör om era planerade indragningar och hur ni ska spara, är det bara ”prat” ?

 3. Jan Nilsson

  Svar till Vännäsbo (2010-08-24 22:41)
  Om skillnaderna i syn på t.ex. valmöjligheter inom vård och omsorg mellan (S) i Vännäs och Umeå behöver man väl inte sväva i tvivelsmål? Inte heller om att det finns än större skillnader inom partiet. Eller har jag missat något?

  Vad gäller de ekonomiska ramarna i Vännäs har vi i budgetutskottet gett ett förslag idag. Det blev en kompromiss som alla gick med på, inte utan vånda åt olika håll. Alla önskar att vi hade mer pengar, trots att Vännäs aldrig fått så mycket statsbidrag och skatter någon gång förut.

  Det kommer mer svar.

 4. Jan Nilsson

  Svar till Andreas Jansson (2010-08-24 22:49)
  Jag lovade inte saker jag inte kan hålla, vill inte luras.
  Jag lovade en mycket viktig sak, att Moderaterna ska arbeta för att kommunen ska återfå greppet om ekonomin och få ett ekonomiskt manöverutrymme. Då måste vi prioritera. Moderaterna i Vännäs har visat att vi vågar prioritera. Vi var de enda partiet som sa nej till den uppvärmda konstgräsplanen i ett läge då vi inte hade råd med den. Vi har flera saker vi vill säga JA till, och vill upparbeta ekonomi till det.
  Vi har inga lätta år framför oss och måste först och främst värna de unga, gamla och sjuka.
  Återkommer.

 5. Jan Nilsson

  Svar till Andreas Jansson (2010-08-24 22:49)
  Jag sa att jag inte ”omeddelbart” ser någon möjlighet att sänka skatten. Med tillväxt och inflyttning kan vi både värna välfärden och återställa den ”lånade” 50-öringen och komma ner till lägre, mer genomsnittliga skattenivåer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.