Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Lättare att vara man?

Bodströms lappkast mitt i P3:s försök till drogtest har inte många missat.

Kommentarerna har däremot varit rätt få. Delvis kanske för att många upplever att den mer spektakulära mediauppvaktningen av politikerna blivit väl intensiv. Man kan diskutera om man inte håller på att gå för långt.
Samtidigt kan man fundera på hur Beatrice Ask hade behandlats om hon presterat något liknande. Jag kan ha fel, men jag tror att hon hade behandlats annorlunda. Jag gissar på många anklagelser och krav på avgång.

Christian Engström, Piraternas EU-parlamentariker, hånar henne även nu och skriver att hon "satte sig och kissade på befallning". Medan han hyllar Bodström.
Omfattningen av Piraternas "frihetlighet" börjar så smått gå upp för många, det är en annan sak.

Men behandlingen av kvinnor och män i politiken är nog mer väsensskild än jag trott.

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

 1. Magnus Liljeström

  Jan!

  Om du ser dig omkring kommer du att se många fler – och grövre – exempel på hur män och kvinnor behandlas olika. Inte bara i politiken.

  Ta det inte som kritik. Jag gillade din reflektion.

  Vill man gå vidare kan man ju fundera över hur förväntningarna på män och kvinnor skiljer sig åt och hur skillnaderna i makt ser ut.

  Med vänliga hälsningar,

  Magnus Liljeström

 2. Andreas Jansson

  Det finns mycket att göra när det gäller kvinnofrågan och jag är först på att skriva under med att vi alla måste ändra oss på många sätt.

  Men det jag reflekterade över i ditt inlägg, jag kanske helt inbillar mig. Men det känns som att du är lite ”besviken” över den milda, om än några nyhetsuppslag och korkade ord om Bodström. Du hade önskat dig en hårdare storm?

  Personligen tycker jag han gjorde rätt, är du inte misstänkt för brott så har du rätt att neka om du känner dig obekväm, det ska du väl få göra utan att folk börjar spekulera i om du har någon substans i dig?

 3. Jan Nilsson

  Svar till Andreas Jansson (2010-08-24 11:52)
  Klart man har rätt att neka, särskilt när man blir utsatt för drogtest av ett radioprogram.
  Men jag tror som sagt att det är få som skulle ha klarat allt som Bodström klarat. En del kvinnliga politiker har fått gå för mindre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.