Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Debatten i Vännäs

Det var några som började lyssna på P4:as lokala valdebatt från Vännäs idag. Efter en stund upptäckte de att utsändningen gick över på webben.

Klicka på den här länken så kommer du till P4:as Vännässida där du kan lyssna till debatten. Under några bilder från idag hittar du den svarta länken till den.

Debatten hölls utanför Vännäs bibliotek. Det var lite småkyligt för en del av dem som stod och lyssnade. Vi som debatterade höll värmen.

Debatten höll en bra nivå. Några var kanske lite duktiga på att lova, som brukligt är i valtider. Andra höll igen på den fronten.

Det jag har undrat över efteråt är en strof i Kommunalrådet Johan Söderlings avslutningsanförande. Han säger där något om att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet delar tanken om alla människors lika värde. Jag tänkte fråga Johan om han vill påskina att jag och mina Allianskamrater inte delar den. 

Nu tror jag att han inser det och gissar att det bara blev något fel vid utskriften. Eller någonting.

Till nästa val tror jag att några av dem som lyssnade innanför och utanför räcket önskar att vi får hålla till inomhus.

Etiketter: , , , , , ,

18 kommentarer

 1. Maggie

  Jan, delar inte din uppfattning om moderaternas tro på alla människors lika värde. Den krassa människouppfattningen som ni har är ju att ge mer åt de som redan ha och göra de fattiga fattigare för så har det slagit under denna mandatperioden. Och då ser man inte till människans lika värde.

 2. Magnus Liljeström

  Jan!

  Med tanke på dina reflektioner om kvinnor och mäns villkor i politiken; Hur kändes det att sitta på den där gubbhyllan?

  /Magnus Liljeström

 3. Karl-Gustav Sjöström

  Men Jan, bara för att Johan framför något som Socialdemokraterna står för betyder ju inte med automatik att han tror att Moderaterna inte skulle stå för samma sak! Med en sådan tolkning skulle det i så fall betyda, att när Moderaterna talar om värdet av folk i arbete säker de samtidigt att andra partier inte gör det.

  Så är det ju givetvis och lyckligtvis inte inte. En helt annan sak är förstås att Moderaterna (och en del andra) tror sig vara de enda som kan skapa arbetstillfällen

 4. Ann-Louise

  ”Maggie”, vad menar du? Är det fel att arbetande låginkomsttagare (ofta kvinnor inom vården!) fått mer i plånboken via jobbskatteavdraget? Har inte de också rätt att spara och unna sig saker som höginkomsttagare kunnat under sossestyret?

 5. Jan Nilsson

  Svar till Maggie (2010-08-25 06:55)
  För min del är människovärdet absolut, fast förankrat någon helt annanstans och därför okränkbart. Oavsett om man är framgångsrik finansminister i Sverige, översvämningsdrabbad bonde i Pakistan, parksittare i Vännäs eller ung och vacker ”A-student”. Människovärdet är lika även om man aldrig får det lika och inga andra likheter finns.

 6. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-08-25 08:31)
  Politiker överhuvud taget kan bara i begränsad omfattning ”skapa” jobb, det sköter andra oftast om. Men det är vår uppgift att se till att odla förutsättningarna för jobbtillväxt. Det är ett faktum att man kan hantera en god jordmån och plantor olika. Tyvärr får de insiktsfulla socialdemokrater som finns idag jobba ihop med sådana som är bättre på att ta livet av företags- och jobbplantor än att vårda dem.

  Människors lika värde är för mig något oerhört viktigt och långt större än all politik. Jag kanske missförstod och överreagerade.

 7. Jan Nilsson

  Svar till Ann-Louise (2010-08-25 09:15)
  Att låg- och medelinkomsttagarna fått mer pengar att röra sig med har också bidragit till att vår tillväxt nu är bland de bästa. När man, som vissa på vänsterkanten, ser våra pengar som allas egendom så blir en skattesänkning en direkt förlust. Man ser inte nyttan dessa pengar gör för den enskilde och den gemensamma ekonomins tillväxt. I längden också för de pensionerade och på olika sätt stödberoende.

 8. Isak

  Kommunalrådet Johan Söderling gjorde nog rätt när han ex-
  kluderade Jan Nilsson när det gäller synen på allas lika
  värde. För ett år sedan så skulle den svenske medborgaren
  Mehdi Ghezali enligt Jan Nilsson inte ha samma människo-
  värde som alla andra svenskar. Den ursäkt som han förtjänar
  har Herr Nilsson ännu inte lyckats prestera.

 9. FATTIG PENSIONÄR

  Människors lika värde = att bry sig om hur våra vänner och grannar har det.Men alla kan bli sjuk,även du Ann-Louise,eller arbetslös, då försvinner jobbskatteavdraget plus en stor del av ordinarie lön.Vid kortare sjukskrivning går det säkert på nå`t vis,men att bli långvarigt sjuk eller arbetslös(som ingen vill bli) kan bli en personlig kattastrof.Egoismen frodas! Sköt dig själv och bry dig inte om andra huvudsaken att man själv har det bra – bättre -bäst Vilket samhälle är det vi vill ha ?

 10. Kicki Axengrip

  Vad proffsiga ni ser ut! Utsidan speglar väl insidans glans 😉 Du Jan, länken till min blogg som du har på din sida stämmer inte, jag har ju bytt bloggadress till blogg.vk.se/Kicki.

  Vi hörs!

  /Kicki

 11. Jan Nilsson

  Svar till Kicki Axengrip (2010-08-25 21:19)
  Tackar, tackar. Eller driver du med mig? 🙂

  Aha, den stämmer inte? Jag ska fixa den. Måste göra om hela presentationen. Mycket som inte stämmer nu.

 12. Jan Nilsson

  Svar till FATTIG PENSIONÄR (2010-08-25 18:44)
  Vi ska ha ett samhälle där man får hjälp när sjukdomen eller arbetslösheten anmäler sig.
  Två saker jag önskar är att FK och AF blir en myndighet, samt att a-kassan blir obligatorisk.
  Att människor i allt högre grad tycks förakta eller strunta i sin medmänniska och att så många upplever sig ensamma är svårt att komma åt politiskt, men mycket bekymmersamt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.