Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Fyra upprörda elever

Jag har tänkt en del på fyra upprörda högstadieelever som kom till Moderaternas valstuga igår.

Några av deras lärare hade skrämt dem ordentligt för en borgerlig valseger. De hade enligt eleverna sagt att det skulle bli två veckors sommarlov om Alliansen vann. Det skulle bara bli två gymnasielinjer kvar och universitetsstudier skulle bli obligatoriska. Eleven som frågade ut oss om detta verkligen var sant verkade orolig och såg inte ut att längta till universitetet.

Thomas Östros förslag om ett treterminerssystem på högskolan har tagits upp till diskussion för grundskolan av ett av Allianspartierna. Sommarlovet skulle enligt dess skoltalesman bli något kortare. Från tio till två veckor är mer än något kortare.

Själv tvivlar jag starkt på förslaget, av flera skäl. Huvudorsaken bakom idén om  treterminerssystem är att svenska elver har färre studietimmar än flertalet andra länder.

En tidigare rektor som blev nästan lika upprörd som eleverna glömde fråga vilken skola de gick på. Stämmer elevernas uppgifter om lärarnas missvisande propaganda får man hoppas att de som sprider liknande saker får ögonen på sig.

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.