Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Det här med bostad

Igår kväll utfrågades företrädare för Vännäs partier på ett arrangemang av den livaktiga Hyresgästföreningen i kommunen. Vi höll till i Vegaskolans matsal och det var ordföranden i Hyresgästföreningens region Norrland, Esa Norojärvi, som skötte grillningen.

Han sitter också i riksstyrelsen och har, vad jag förstår, även varit med i förhandlingarna med Alliansregeringen om den nya lagstiftningen kring allmännyttan.

Alla fyra allianspartierna var representerade, de rödgröna representerades av kommunalrådet. Lite slagsida var det, men Johan fick lite mer tid än oss så det skedde en viss utjämning. Vänstern brukar sällan ha tid för sånt här. 😉

Vi som satt i panelen kände nog av våra kunskapsblottor, men svarade och debatterade. När jag sa det självklara, att Moderaterna absolut vill ha kvar hyresrätterna, så upplevde jag en lättnad bland åhörarna. Ibland är det rätt mycket förutfattade meningar som är ute och går.

Det var lite roligt att Esa menade att vi hade ovanligt stora kunskaper när han tackade oss för kvällen på slutet. Det var också ovanligt mycket folk för ett sådant här arrangemang. Esa trodde knappast att det kunnat bli mer folk inne i Umeå.

Kvällen avslutades med fika och vidare samtal i olika hörn.

 

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Jonas Björkholm

  Visst brukar vänsterpartiet ha tid för ”sånt här”, ditt påstående är befängt. Det var jag som skulle vara där men jag fick förhinder i sista sund då det uppstod en akut situation på mitt jobb och jag beordrades att arbeta. Sånt händer! Man försöker ju vara i arbete för Sveriges skull 😉

 2. Jan Nilsson

  Svar till Jonas Björkholm (2010-09-01 21:01)
  Jonas, jag uppskattar att du tänker på framtiden, ungdomarna och de gamla och odlar arbetslinjen. Det hedrar dig. 😉

 3. Bosse Pengsjö

  Jan, jag har mycket stor respekt för dig. Men min röst som har varit partiet troget i över 40 år lägger jag inte på det moderata vännäs.

 4. Jan Nilsson

  Svar till Bosse Pengsjö (2010-09-02 00:44)
  Tack för respekten, Bosse!
  Du kan ju ta olika sedlar och rösta på ”gammelpartiet” i Vännäs och kryssa mig till riksdagen. 😉
  Viktigt att det blir en stabil majoritet i riksdagen så att vi inte får fyra bortkastade och icke beslutsmässiga år med SD som vågmästare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.