Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bekymrande om SD

Det bör kanske inte skrivas, men jag gör det ändå. Många unga röstar ju på SD just för att flertalet någorlunda bildade och reflekterande vuxna ryser inför SD och deras underliggande agenda.
Vissa unga jag möter talar om en betydande andel av deras kamrater som tänker rösta SD.
Detär bekymrande med tanke på deras framtid. Ett stort SD skulle sannolikt leda till sämre ekonomi och mindre chans till jobb. Finansmarknaden brukar "straffa" oklara politiska lägen med högre ränta. Det ger dämpad tillväxt, dyrare lån och färre arbetstillfällen.
Om Alliansen "bara" vinner, men inte får egen majoritet är inte minst de unga förmodligen stora förlorare.
Jag hoppas för ungdomen och alla på 55 % till Alliansen!

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

  1. leif

    Blir det så som du säger så är dom skyldiga dagens politiker, dvs du med andra. Folk har i åratal klagat på den misslyckade integrationen men politiker som är livrädda har bara stoppat huvudet i sanden. Nu kommer SD som en ångvält och får dom galningarna någon som helst inflytande så är det erat fel.

    Som jag sagt i många kommentarer, svenska politiker lever inte bland vanligt folk. NI förstår inte vardagliga problem och skyller dessa på okunskap osv. Hoppas ni skäms

  2. Fredrik Wirenblad

    Om SD får få många röster som de får beror då på sådana som dig Leif. Sådana som gärna hoppar på politiker ifall de får läge. Det leder till att dagens politiker inte vågar öppna munnen i vissa frågor, speciellt när det gäller invandrare, flyktingar och andra känsliga områden. Direkt det händer hoppar en ”Leif” på dem sen är hela mediauppbådet efter dem.

  3. Svante

    Tror det är nyttigt att de 7 rd-partierna får sig en käftsmäll när SD kommer in…..Den misslyckade integrationen är inget nytt fenomen, men ingen PK-politiker vågar ta debatten om invandringen

  4. Jan Nilsson

    Svar till leif (2010-09-02 11:50)
    leif, du har fel i flera saker. Alla lever t.ex. inte i en bubbla. Jag menar att jag lever i ”verkligheten”. Jag engagerade mig politiskt vid 46 års ålder, utifrån samlade erfarenheter. Jag har dessförinnan sett mycket både i skiftande yrkesliv (inte minst som rektor) och vid några decenniers besökstjänst inom kriminalvården. Jag har arbetat i Umeå, bott i storstad, by och mindre samhälle. Jag har besökt ett trettiotal länder och sett lyckad och mindre lyckad integration.
    Politiker eller inte har vi alla ett stort vardagsansvar för integrationen. Vi måste också våga tala om problem som finns.

  5. Jan Nilsson

    Svar till Fredrik Wirenblad (2010-09-02 13:02)
    Det är mycket skäll och gnäll, men många stöttar också oss som är med och tar ansvar. Men den majoriteten säger sällan något.

  6. Jan Nilsson

    Svar till Svante (2010-09-02 17:26)
    Nyttigt? Tror inte att du tänkt tanken ut.
    Hoppas för din och allas skull, inte minst de unga, att SD inte blir vågmästare om de nu kommer in. Jag hoppas som sagt på en egen majoritet för Alliansen. Bl.a. för att landet annars kan straffas med högre ränta, sämre utveckling och en förödande ”beslutsimpotens”.
    Det finns flera politiker som vågar ta debatten.

  7. Svante

    Men hallå…nämn en ”etablerad” politiker som vågar ta debatten???? Jobbat som lärare i gymnasieskolan i 35 år och röstat på de etablerade borgerliga partierna i alla dessa år men nu tröttnat…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.