Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Möten och kaffe med koost i Sandsele

Några bilder till kommer här, de näst sista från lördagen.

Efter ett tags samtal med människor med olika inställning till Sveriges statsbärande parti var det dags för Paltlunch. Det fanns annat att välja på, det var ju matmarknad, men jag var sugen på palt. Den här mannen träffade jag och kampanjkompisarna på gränsmarknaden i Tärnaby och nu blev det en längre pratstund. En nyttig sådan, på flera vis.

Jag tycker synd om de människor som lever instängda i väldigt snävt skurna monokulturer, ständigt omgivna av andra med ungefär samma ålder, bakgrund, utbildning och arbetsliv. I många uppgifter måste det också vara hämmande, ett svårövervunnet hinder.

Nere mot vattnet samarbetade ett par inte helt närliggande generationer kring kaffekokningen.

Norrmejerier krängde Västerbottensost och andra delikatesser via lokala medlemmar som också sålde alldeles egna sådana. Heder till Norrmejerier! Trodde inte att man var mäktiga en sådan småskalighet. Ber om ursäkt för denna förklenande tanke.

Så var det då dags att prova kaffe med koost. Hur hade man kunnat motstå att handla med sådana försäljare?

Det här var en annans koost, men min såg likadan ut. Ner i det kokheta kaffet med osten, vänta ett tag tills den blivit seg, god och oemotståndlig. Det var faktiskt gott.

Mannen på första bilden sa att det var ändå bättre med getost. Får prova vid tillfälle.

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.