Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Oväntade lyckönskningar

Det är inte alla lyckönskningar som är riktigt väntade. Jag har den senaste veckan fått sådana från väldigt olika håll. Faktiskt från enstaka företrädare från alla partier "på andra sidan" också. Förutom de lite mer förståeliga, på "hemmaplan".

I ett par fall tolkar jag det så att just dessa rödgröna personliga vänner nu räknar med en Alliansseger. I ett par andra så att man gärna ser att jag kommer in i Riksdagen, trots allt och fast man ännu hoppas på en senkommen totalvändning i opinionen.

Mycket, mycket viktigare än att jag kommer in bland de 349 är det att vi får en majoritetsregering. En regering som som kan regera och inte hela tiden hamnar i låsningar mellan (den rödgröna) minoriteten och, eventuellt, ett SD med sin underliggande agenda.

Ojoj, så viktigt det är att vi röstar fram en majoritet, Alternativen kan bli väldigt dyra och sänka politiken för lång tid. En kvinnlig V-ledare jag mötte för ett tag sedan menade att det allra värsta vore en Alliansmajoritet. Jag tror faktiskt att de flesta på hennes sida är klokare än så.

Att Alliansseger och majoritet är det viktigaste utesluter inte att man kryssar. Jag säger som jag brukar; Ingen sedel utan kryss! 😉

 

 

Etiketter: , , , , , ,

3 kommentarer

 1. JonasE

  Jag hörde dig på Radion angående sjukfrösäkringar, och noterade att du har svårt med fakta och fördommar.
  För det första så det där med ”världens mest sjukskrivna folk”, det är ett (M) uttalande som kritiserats av experter om och om igen.
  Sjukskrivningar redovisas annorlunda i Sverige, och blir därför högre i statistiken än andra länder.
  Sen så dina fördommar om att det var sååå många som kom i kläm med gamla systemet + att det var många som inte ville arbeta, fick ju inget större gehör hos den som verkligen vet: han från AF i radion.

  Nej Jan!, mer fakta och mindre fördommar efterlyses!.

 2. Jan Nilsson

  Svar till JonasE (2010-09-07 13:11)
  Folk uppmanades att komma med sina erfarenheter och jag kom med min, som inte är någon fördom. Den bilden bekräftades också av mannen från AF.
  Att vi var tvungna att göra något åt situationen bekräftades också. Att vi inte kan gå tillbaka till hur vi hade det bekräftas också av de flesta rödgröna politiker. Det gjorde du också i vårt debatterandes början.
  Sen tror jag du hörde lite fel, jag sa inte att de var ”såå” många som inte ville arbeta. Menar du att det inte finns några som utnyttjat systemet och t.ex. både varit sjukskrivna/”förtidspensionerade” och jobbat svart?

 3. JonasE

  Visst finns det som som utnyttjat systemet, men hur många är det?.
  I förra valrörelsen så påstods det från (M) håll att det var 1 av 5 som fuskat till sig sjukersättning, men när FK senare har granskat, så var det 1 av 5000.
  På er (M) så låter det som om att ingen kommer i kläm med nuvarande regler heller!, och måttet på en lyckad reform är väl hur många som får det bättre, och då ligger den reformen dåligt till
  Reinfeldt sa när man frågade hur de som kommit i kläm skall klara sig?:”det finns inga perfekta reformer”, som om det är en godtagbar förklaring till att en del hamnar helt utanför!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.