Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vila och personröster

Det är en lugn dag vid älven i Vännäsby.

Dagen har gått åt till samtal, gratulationer, korta överläggningar, men mestadels till vila. Tyvärr fick jag reda på att man kan följa räkningen av personrösterna på val.se. Man kanske skulle ha tagit en kort fjällvandring utan iPhone eller några dagar i Agnäs?

Tyvärr är det för många saker som lämnats för fäfot sista kvartalet och ändå mer än så. Det finns att göra här hemma.

Just nu är det klart att Edward Riedl leder krysskampen stort, följd av elisabeth Björnsdotter. Jag kommer trea, just före Katja Isaksson. I skrivande stund är 2 av 183 kretsar räknade, i Umeå. Det här blir spännande!

Nu ska jag göra något praktiskt.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Andreas Holmberg

    Ja, det kunde ju ha blivit spännande om den där märkliga 8%-spärren hade tagits bort, så att partiets väljare fått avgöra rangordningen helt och hållet. Partierna har ju ändå makt att avgöra vilka som alls ska stå på listan. Men 8% av partiets totala röster är ju orimligt mycket begärt och gör valen tråkigare. Evin Cetin (S) härifrån Bollnäs gjorde t.ex. en lysande insats i EU-valet och kom 5:a av sossarna (som fick 5 platser), men inte fick hon komma in ändå: urinvånaren som stod 5:a på listan kom in för att Evin inte fått 8% av S-rösterna (om det varit av S-kryssen åtminstone)!

  2. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Holmberg (2010-09-20 15:40)
    Jag tror det vore väldigt bra för engagemang och demokrati. Sänkningen av spärren till 5 % lär röstas igenom för andra gången den här perioden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.