Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Jobbfunderingar på gång

Ett par gånger genom åren har jag gjort ordentliga "lappkast" i arbetslivet, mänskligt sett. Det har samtidigt hängt ihop i det stora hela. Att få erfarenheter från olika delar av verkligheten gör en inte dummare heller.
Nu skulle jag kunna stå inför en hyfsad förändring igen. Känns spännande, samtidigt både osäkert och vilsamt på ett märkligt vis. Arbetsförmedlingen tror jag kanske att jag hoppar över, inte av misstro mot verksamheten, men bara det administrativa verkar vara ett heltidsarbete. Den tiden tror jag att jag ska lägga på annat.

Etiketter: , ,

10 kommentarer

 1. Arbetare

  Men du måste ju ta chansen att besöka en jobbcoach.
  Littorins käpphäst, som skapar jobb—åt jobbcoacher.
  Han får ju 20.000 bara du besöker honom!

 2. Jan Nilsson

  Svar till Pär Andersson (2010-09-24 15:05)
  Där var du och orättvis, Pär. Efter att ha varit i skolans värld i många år har jag börjat travestera Reinfeldts ord till partiet där i början – ”Förändra er, eller dö!”.
  Min devis efter att ha levt under rektorns dryga 700 interna mål och ca 20 000 övriga regler är – ”Förenkla eller dö!”.
  Vissa historiker menar att civilisationer ofta gått under när administration och regelmassa gjort att samhällshjulen kärvar mer och mer och människor inte längre vill eller kan underkasta sig totalen. Skulle inte förvåna mig om de har rätt.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Arbetare (2010-09-24 15:18)
  Hade kunnat tänka mig att vara jobbcoach.
  Har hört både om veritabla stolpskott och sådana som gett arbetssökande mer hjälp än de någonsin trott skulle vara möjligt att hitta.

 4. Arbetare

  Som stolpskott– tar man bara emot nya sökande då?
  En coach tjänade 1,6 milj ifol, med minimalt resultat.
  Fortsätter han bara i år? Har moderaterna alls satt upp krav???
  Kanske kan sökande starta enskilt företag, coacha varann för 20.000 st.
  Klokt?

 5. Jan Nilsson

  Svar till Gripensvärd (2010-09-24 17:21)
  Får väl se. Har funderat på de mest skilda uppgifter de här dagarna. Skulle kunna tänka mig något års arbete där jag inte behöver engagera mig så mycket i människor och där jag får ha tankarna relativt fria för annat. Ett chaufförsjobb kanske vore välgörande.
  Samtidigt har jag hört mig för om ett arbete där det verkligen handlar om att engagera och ”coacha” unga människor. Vet inte än om jag ska söka.
  Är inte främmande för säljande eller kommunicerande arbete heller.
  Trodde jag skulle arbeta politiskt, men har haft fel förr.
  Tror något ligger färdigt någonstans, spännande att se vad.

 6. Jan Nilsson

  Svar till Arbetare (2010-09-24 20:58)
  AF har ställt upp krav och utvärderat. 70 % som nyttjat coach är nöjda med bemötandet, 60 % menar att de haft helt rätt kompetens. Var tredje som haft coach har fått jobb inom 90 dagar. 20 000 personer, inte att förakta. Visst kunde siffrorna vara bättre, men är inte säker på att de ligger sämre till än tjänstemännen.
  Du får vända dig med frågorna till AF. Som fritidspolitiker på kommunal nivå är det rätt mycket man inte har koll på i myndighetssverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.