Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Över all förväntan

Jag ska inte säga att förväntninarna var låga, men de överträffades i alla fall med råge. Har i förmiddags fått min allra bästa erfarenhet (av de få jag haft) av Arbetsförmedlingen, i alla fall som jobbsökande.

En ärrad veteran med bakgrund i näringslivet gav rak, klar och relevant information som man kan behöva om man som arbetssökande funderar på att starta eller ta över ett företag. Flera mycket handfasta, potentiellt lönsamma och kloka råd har vi också fått kamma in. Det var ett riktigt intressant och inspirerande möte.

Ett av resultaten blev också att jag klev över till AF i Vännäs på stående fot. Det kanske gör att mina framtida erfarenheter inte blir lika allmänt relevanta, men man måste ju se till sitt eget hus. Här i Vännäs var information inhämtad och flera tankar tänkta i förväg, innan vårt första möte. Den omedelbara, aktiva coachningen och engagemanget för oss båda som kom kändes i klass med rekryteringsfirmornas. För min bättre hälft initierades en helt ny och tänkbar jobbinriktning, fast det var företagande som var huvudspåret. Mycket kan bli lättare och mer vitalt i mindre sammanhang, det personliga engagemanget ligger närmare till hands.

Det hann också bli en del insikter från andra delar av AF:s som man kan ta med sig in i politiken. Det finns utvecklingsområden, både i praktik och politik.

Nu ska jag titta in på ett ställe där jag skulle kunna tänka mig att arbeta. Av några av veckans erfarenheter har jag lärt mig att det inte är säkert att de kommer att ta mig på så fullt allvar som jag skulle önska. Återkommer om orsaken till det.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.