Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Liljaskolan hade öppet hus idag

Föräldrarna till eleverna i 1:an och 2:an på Liljaskolan hade idag möjlighet att bekanta sig mer med sina barns arbetsplats och en av Vännäs absolut största tillgångar.

Själv är jag inte förälder, men sitter i skolans styrelse. Jag hade förhinder och kom först mot slutet av dagen.

Hann med ett samtal om bl.a. ungdomars etablering på arbetsmarknaden med några av skolans ledare. Var också med vid en lektion i CAD-ritning. Fascinerande!

En ung piggögd grabb i grundskolan träffade jag också. Han sa att han skulle gå skogsmaskinsutbildningen i Burträsk när det blev dags för gymnasiet. Jag sa som jag trodde att vi då har den utbildningen även på Lilja. Det tyckte han lät bra.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. kattis

  hej jan hade kanske hade passat bättre de va mellan kl 900 till 1300. trevligt va de än fast man inte fick prata med lärare och mentorer, de fanns för lite tid till de helt enkelt, men kuligt att vara där och kolla in vart han är på dagarna sonen, det är ju väldigt stort område lilja, lycka till med jobbansökan hälsa agneta

 2. Pia Maaninka

  Har sonen på sitt första år där, och vi även där idag på Öppet Hus… Jättefin skola…:-) Stor eloge till er i styrelsen, samt personalen på skolan… Keep up the good work..

 3. Jan Nilsson

  Svar till kattis (2010-10-09 14:04)
  Tackar, Kattis!
  Jo, jag sprang på honom igår också, sonen. Fortsätter att ha lite koll på honom. *s*
  Jag tror säkert att du är välkommen till skolan andra dagar också, hör bara av dig innan så lär du nog få språka med dem du vill.

 4. Jan Nilsson

  Svar till Pia Maaninka (2010-10-09 14:33)
  Trevligt!
  Ja, det är en bra skola. Det återspeglas kanske också i att det aldrig varit så många som börjat ettan, trots att elevantalet börjar vika totalt sett i landet.
  Vi bör fortsätta att slipa på den här diamanten, det är en väldigt betydelsefull verksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.