Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Växelbruk för hjärnan

Har varit ute med doktorn på promenad i sol och blåst. Stora delar av den gick längs älvsstranden.

Vi träffade Sverker som var ute och luftade sig och hann prata lite uppvärming, vindkraft och värmepumpar. Sverker väntade sig lite mer vindkraft från moderatsidan framöver. Tror han tänkte på Arkelsten. Jag sa att jag redan smugit igång den linjen.

Det kanske blir mer vindkraft för mig när solen gått ner, vi får se. Återkommer nog om det i en eller annan form i så fall.

Doktorn kläcker alltid ur sig några visdomsord hämtade från de mest oväntade håll, så också idag. Det är en stor finess med våra promenader. Den här gångern var det från Moltas, okänd för en yngre generation. Jan Henning "Moltas" Erikson var psykiater vid Ulleråker, men mer känd som komiker och underhållare.

Enligt doktorn ska han ha sagt att man ska idka växelbruk för hjärnan. Var femte år tyckte Moltas att man skulle göra något nytt för att hålla hjärnan i form. Det ligger kanske något i det. Så har jag inte gjort förr, men jag har då och då lagt till saker.

Sen kanske man kan lägga hjärnan i träda? Inte för att det finns något att göra där man inte måste använda hjärnan, men det kan bli på lite olika sätt. Vissa uppgifter har fler automatiserade inslag.

Får se om det blir växelbruk eller träda.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-10-10 18:22)
    Ojojoj, vi som haft det så lugnt och skönt ett tag.

    Jag har ett jobbförslag att prata med dig om. Inte för mig, utan för dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.