Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Förberedd för mindre katastrof

Jag är lämmen.

Har ägnat lördag till praktiska saker. Bl.a. till att förbereda mig för ett större elavbrott. Fyllt på vedförråden hemma och i sommarstugan genom omständigt, lindrigt rationellt och dubbelvärmande arbete. Har hanterat torr fin ved, nästan bara energistinn björk.

Nu kan jag dra mig undan till  stugan i Agnäs och hålla mig varm rätt länge i vilka temperaturer som helst. Vintertid vistas jag där i en lättvärmd enrummare med god kaminkapacitet.

Här hemma ska vi kunna hålla huset frostfritt ett bra tag via kakelugnarna. Om vindsnurrorna skulle stanna av och luftvärmepumpen krepera.

Om man nu inte ska vara så dramatiskt så är det i alla fall skönt att ha ved till kalla dagar.

Vet du inte vad lämmen är? Då får du fråga.

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. margareta klingefors

    min frus föräldrar i tvärålund tyckte mycket om din far som predikant i tvärålunds bönhus

  2. Andreas Holmberg

    Då kanske jag ska passa på att fråga (apropå Klingefors´ betyg och den rustika Agnäs-stugan) vad som gäller beträffande Tores många fina sånger; jag har ju som kantorsstudieprojekt börjat på en nätupplaga av psalmboken (svps1986.blogspot.com), ett eget psalmboksförslag, (psalmboken.blogspot.com), en uppföljare till Sionstoner 1972 (sionstoner.blogspot.com) och t.o.m. lägersångbok för Ytterstfors (ytterstfors.blogspot.com). Men jag har inte torts lägga ut några Tore Nilsson-sånger någonstans -än. Vem frågar man? Eventuellt svar kan sändas till andreas.holmberg@skutan.eu (Ursäkta reklamen ;).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.