Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

En vanlig familj

Det är vad socialtjänsten i Vännäs söker för en ungdom som behöver ett par trygga familjehemsföräldrar för en tid.

Jag minns min äldsta mosters hundraårsdag. Hon blev nog väldigt glad över telegrammet från kungen och drottningen. Ännu gladare blev hon säkert av de hundra rosorna hon fick från en medelålders man som behövde en plats i hennes och hennes makes hem under en period i barndomen.

Det är inte alla placeringar som blir sådana solskenshistorier som den blev, men behoven finns och kan fyllas av ett alldeles vanligt hem. Antingen man nu blir emotionellt belönad till hundra års ålder eller inte.

Det kanske är någon i Västerbotten som läser detta som skulle kunna göra en insats för livet. För någons liv.

Hör av er till personerna längst ner på sidan jag länkade till.

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Amanda Persson

    Herr och fru Nilasson. Ni som är arbetslösa och utan egna barn kanske skulle kunna öppna Ert vackra stora hem för ungdomar som behöver extra stödfamilj. Tänk på saken!

  2. Andreas Jansson

    Min pappa är fd socialchef på barn och ungdom. Jag vet vilket arbete de har, inte lätt alla gånger.

    Det finns massor av fantastiska stödfamiljer och fler behövs. Jag tänker själv vara en hjälpande hand då jag blir några år äldre. Har redan haft flera uppdrag som ”behovskompis” och tagit hand om flera som hamnat snett tidigare.

  3. Jan Nilsson

    Svar till Amanda Persson (2010-10-19 10:47)
    Tack för tipset! 😉
    Hoppas jag uppfattar din kommentar på rätt sätt, tror att jag gör det.
    Det här är inget jag vill diskutera här, men stöter vi ihop någon gång så kan jag berätta mer varför vi avböjt när vi fått personlig förfrågan att bli stödfamilj. Oreglerad arbetstid och stor rörlighet, lite ”hemmaliv” och många helguppgifter gör att man inte är överdrivet lämplig.
    Vi har under många år till stor del arbetat just med att stötta barn och hem och hoppas att på ett eller annat sätt få vara till hjälp för andra också framöver. Det finns en del tänkbara uppgifter vid horisonten.

  4. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Jansson (2010-10-19 11:36)
    Intressant, då vet du en del.
    Det finns många uppgifter och många i högst olika situationer som behöver en närmare medmänniska. När det gäller stödfamiljer tycks behovet växa, däremot inte antalet tillgängliga familjer. Livs- och arbetssituationen har kanske generellt blivit lite mer ogynnsam för uppgiften också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.