Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Reepalu, Bodström & Arkelsten

Vi är inte så lika som vi tror. Malmös socialdemokratiska kommunalråd fick en resa för 34 000 av en oerhört rik vänsom också hade stora affärer med hans kommun. Den gick till Sydafrika och invigningen av vännens safaripark om jag minns rätt. Han blev friad i hovrätten och saken är glömd av de flesta.
Bodströms parti och partiledare tyckte det var helt ok att Bodström satt i friskolebolaget Pysslingens styrelse.
Det blir väldigt eljest med moderaten och kvinnan Sofia Arkelsten. Blodtörsten är stor och det finns rätt många som vill göra henne arbetslös. Dels för styrelseuppdraget i Sweco och dels för att Shell betalade resa och två nätters hotell i samband med ett energisparseminarium hon medverkade i.
Regelverket förbjuder inte detta. Jag tycker att det varit bättre att skattebetalarna hade betalat, men saker måste få vettiga proportioner.
Arkelstens agerande är mycket lättare att förstå än Reepalus. Är det lättare att förlåta honom för att han är socialdemokrat eller för att han är man?
Bodström lirar i en egen liga och klarar sig alltid. Men han är ju både socialdemokrat, man och just lirare.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Det finns ju inget speciellt regelverk för detta, enligt vad som framkommit från olika håll.

  Däremot finns det ju en lag mot mutor och bestickning, som väl också måste gälla för riksdagsmän, eller hur?

  Tro sedan inte att jag skiljer på Socialdemokrater och Moderater i detta sammanhang, även om en viss Bildt förefaller vare den som mest struntar i detta med att utsätta sig för misstankar om mutor.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-10-29 09:56)
  Om nu en flygresa och ett par hotellnätter mer anses som muta av riksdagsledamöter.
  Som jag har skrivit tidigare tycker jag att den som kan ska undvika här typen av utgiftsfördelning, även om jag tilltalas av att skattebetalarna slipper betala. Blir jag inbjuden till seminarium vill jag också att inbjudaren betalar omkostnaderna.
  När kvällspressen ”avslöjar” att hon inte behövde stå i kö för privat lägenhet börjar det bli skruvat. Det hände nog en och annan med kontakter då. Det skedde inte i förrgår utan när flickan var 23 och flyttade hemifrån. Sex år innan hon blev riksdagsledamot

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.