Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ensamkommande i Vännäs

 
Just nu pågår det information om de ensamkommande flyktingbarn (man räknas som barn under 18) som Vännäs beslutat att ta emot. Vi är inte direkt först i länet, men elfte kommun på det här tåget.
Några politiker, socialtjänstpersonal, etablerade flyktingar och "erfarna" flyktingmottagare från Umeå medverkar. Totalt är vi 50-60 personer på informationsträffen. Det skulle väl motsvara bortåt 700 i Umeå.
En god början, men arbetet börjar på allvar när ungdomarna börjar komma. För dem som får stanna, i snitt ca 60 %, handlar en lyckad integration om både personalinsatser och mötena och kontakterna med oss andra.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Isak

  Trodde att Herr Nilsson skulle vara bland dom medverkande på informationsmötet för dom ensamkommande flyktingbarnen
  i kväll. Eller kan det bero på att i debatten om flyting-
  mottagningen i Vellinge så ifrågasatte du om dom var barn
  och skulle vara välkomna som sådana.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Isak (2010-11-16 22:11)
  Du har ännu en gång vantolkat vad jag sagt, dessutom är jag inte kommunalråd. Det var rådet och folk från Vård- och omsorgsnämnden som han vidtalat som medverkade. Jag var där som åhörare och frågare.
  Det jag gissar att du tänker på var att jag sagt att man borde tala om ensamkommande ungdomar. Det tog även en av chefstjänstemännen i verksamheten i Vännäs upp idag. Ensamkommande barn är korrekt när det gäller omyndiga, men blir lite missvisande i mångas ögon när det handlar om sådana som rakat sig ett antal år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.