Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Storholmlund till Vännäs

Det är lite förvånande att Umeås kommunalråd Lennart Holmlund går över gränsen och i sin blogg kommenterar politiken i grannkommunerna. Det brukar kommunalråd och andra lokalpolitiker normalt undvika.

Värre är det att han har noll koll när han stövlar in i Vännäs lokalpolitik. Holmlund påstår att M, KD och FP har kastat ut C ur samarbetet för att erövra kommunalrådspost 2 till en viss moderat. Det är så fel det gärna blir och jag har nyss i telefonen hört en centerpartist skratta åt Lennarts ord.

Moderaterna, KD och FP hade sett fram emot och planerat för en öppen och aktiv arbetsgemenskap med C. Ett lag toppat av ett "viceråd" lett av C:s erfarne kommunalrådskandidat som först sista veckan öppet beslutat sig för att verkligen kandidera. Innan har det rått viss osäkerhet.

Lennart har fel i fler saker. Bl.a. när det gäller Moderaternas poster. Vi har de mandat som väljarna gett oss, vi tjänar inget med kartellandet och vi förlorar inget utan.

Är Lennart ute efter att ge S i Vännäs moraliskt stöd om man skulle gå in och styra och ställa på den borgerliga planhalvan, eller vad? En sorts avledningsmanöver som skulle ställa "triangeln" i sämre dager. (Hade jag vågat hade jag jämfört med när Sovjet låtsades att Finland anföll dem innan de slog till, men jämförelsen haltar och kan misstolkas så jag låter bli…)

Undrar om det inte är dags för länets prövade (S)-ordförande Lilly Bäcklund att ta även Lennart i örat. Vi är rätt många som ser gärna att hon också leder hem honom till Umeå igen.  Vill han ha ett ord med i laget i Vännäs får han flytta hit.

 

Etiketter: , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Jonas Björkholm

  ”Borgeliga planhalvan” Jag trodde politik betsår av olika partier som kan/får alliera sig med vilka de vill?
  Herr Nilsson gillar att saker och ting skall följa det ”normala”. Nya tider, nya Moderater, nytt normalt, det är bara att vänja sig! Eller kan man då säga att det normala är att S och V styr i Vännäs, alltså skall det vara så?
  Du tycker att Holmlund skall ”tas i örat” för att han tycker något om Vännäspolitiken. Vad är det för demokratisyn? Alla får väl tycka och uttala sig om vad de vill oavsett var de bor. Vad ger dig rätten att bestämma vad andra får tycka till om?

 2. Jan Nilsson

  Svar till Jonas Björkholm (2010-11-25 17:28)
  Man får absolut liera sig med vem man vill, utan tvekan. Det har däremot varit kutym att majoriteten lämnar till minoriteten att göra upp sin inbördes ordning själva. Senare tiders förändringarna på det området ser jag inte positivt på.
  Sen finns det apropå Vännäs vissa traditioner jag gärna ser brutna. 😉
  Att ett kommunalråd går in och lägger sig i den kommunala politiken i en annan kommun anses inte korrekt om det inte handlar om mycket exceptionella övertramp.
  Påstår man dessutom saker som inte stämmer blir det väldigt fel.
  Tycker inte du?

 3. mattias

  kan det vara så att majoriteten av centern i realiteten står närmare S än övriga borgerliga partier i Vännäs? Jag tror personligen att så är fallet i Vännäs…har dock inga bevis eller belägg för det så citera mig inte, är bara en magkänsla. I så fall gör det ju ett samarbete svårt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.