Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Första fullmäktige


Så har det timat, första fullmäktige i Vännäs med den nya mandatperiodens ledamöter. Ett rätt stillsamt möte där de stora frågorna redan i princip var avgjorda, en politikens transportsträcka.

Idag hade vi besök av "stortidningens" reporter, men det blev som sagt inte så mycket dramatik att skriva hem om. Någon liten överraskning fanns väl kanske att notera för den uppmärksamme. Nästa möte skulle kunna bli mer betydligt mer intressant. Den sjunde december ska namnförslagen till posterna från de olika partierna och grupperna vara inne. Den tjugonde är det valfullmäktige.

Det var också första fullmäktige för min del i rollen som ledamot. Jag har varit med på åtskilliga, men det har varit som åhörare. Det känns mycket intressant att vara i skarpt läge, men ibland kommer allvarligt talat också funderingen om man passar för uppdraget. Det var idag en god vän som kallade mig för en udda fågel i politiken och jag tror det ligger mycket i det han sa. Det är mycket av informella spelregler, kutymer och förväntningar jag inte direkt har införlivat med mitt väsen. Får se om det alls går.

Imorgon blir det något helt annat. Det blir en tur med andra människor i en annan uppgift. Det är inte så dumt med omväxling. Jag har också fått en förfrågan om att göra en deltidsinsats på ett område. En inte alldeles enkel insats.

För närvarande känns det som om jag skulle vilja ha en uppgift som just är enkel.

 

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. lf

    I många stycken beundrar jag dig,du är en en human människa.Jag har kritiserat dig som politiker ”tro inte något annat”.Men igår var jag och såg ”Norrlands Akvavit” på Folkets hus och jag tycker du skall gå och se den teatern.Torgny Lindgrens tolkning av människors vedermödor och skam inför vår herre och förtappelsen, är en lågmäld inblick i människors svaga stunder,där vi alla måste inse att vi är felbara utan för den skull vara förtappade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.