Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Sista bilden innan skilda vägar

Fick som sagt tillbaka kameran från generalagenten i mellandagarna. Det blev en dryg  månads separation. Delvis beroende på förlagt originalkvitto och att den efter rep  sändes till den som ägde den första månaden av dess "aktiva liv".

När det gäller digitalkameror går utvecklingen fort, inte minst ljuskänsligheten utvecklas snabbt. Det går att fota i allt svagare ljus.

Habegäret hade börjat puttra en aning och jag har kastat blickar på kamerorna som kommit åren efter att min kom ut. Räknade med att få ett kostnadsförslag eftersom garantin gick ut för ett drygt år sedan. Det hade varit ett argument när man kom till frun för att motivera ett byte. "Några tusen på den här kameran är kanske inte så klokt när utvecklingen och prisfallet går så snabbt".

Det blev svårare när Canon gjorde som de gjorde. Ett år efter att garantin gått ut har man istället gett mig några tusen genom att fritt och för intet byta ut hela slutarmekanismen, inte bara elektronik som jag trodde. Mekanismen är kamerans hjärta och det enda som egentligen slits. Efter att ha knäppt 25-30 000 bilder av mekanismens beräknade livslängd på 100 000 så får jag börja på ny kula igen.

Det är förstås billigast och bäst, särskilt när inkomsterna varit osäkra, och kameran är fortfarande oerhört mycket mer kompetent än jag. Man får bara tacka och ta emot.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.