Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Premiera förenkling


I veckan stötte en närstående på ännu en av dessa svårbegripliga förkrånglingar som ofta kallas utveckling.

Förmodligen har ny person tillträtt på en post och ska visa att det går att vrida ut ytterligare lite statistik ur just det aktuella verksamhetsområdet. Det blir fler timmar centralt och alla verksamheter som drabbas ska också ta mer tid och pengar från kärnan och huvudsaken och lägga dem på administration och stödfunktioner. Många får en stressigare tillvaro och känslan av meningslöshet lär också stiga. I det här fallet är det extra skattepengar som går åt, men det finns förvånande exempel på överstatistikuttag och verksam tomgång även inom många av våra större företag.

Den som i det här fallet reagerade på ökade kostnader och försämrad arbetsmiljö kom med ett konstruktivt förslag. Börja premiera förenklingar! Många verksamheter premierar förbättringstips. Förenkling är oftare än man tror just förbättring, även om det inte har samma interna status som förkrånglingar.

Skriv in detta i alla premieringsprogram, uttryckligen. Tips som förenklar bör aktivt premieras. I längden är det inte hot mot arbetstillfällen, det är en viktig väg att få råd med verklig utveckling och det som absolut måste göras.

Det här har man kunnat göra en lokal motion av, men då hade det bara hjälpt i Vännäs, om den bifallits. Skutan behöver vändas överallt.

OBS, den aktuella förkrångligen skedde inte i Vännäs.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-01-08 12:53)
    Hade gärna beskrivit saken närmare. Anledningen till att jag låter bli är främst att jag inte frågat sagesmannen om tillstånd. Den personen står dessutom i viss beroendeställning till den tjänsteman och offentliga verksamhet just den här onödiga förkrånglingen kommer ifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.