Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

De som griper in

Man blir glad när man ser människor som griper in i akuta situationer och inte bara backar, som vi så ofta gör. Det är förstås inga lätta överväganden att göra och man har sällan så många sekunder på sig att fundera.

Jag tänker på männen som vågade attackera mördaren i Tuscon och på 61-åriga Patricia som grabbade tag i hans magasin och kastade iväg det när han skulle ladda om. Undrar hur många liv hon sparade?

Även på Kenneth Blom som under mindre, men tillräckligt allvarliga, omständigheter ingrep mot slynglarna av båda kön som i fredags brände av fyrverkerier i en Umeåbuss och angrep chauffören.

Också brottsoffret som spärrade in två unga dieseltjuvar så att polisen kunde gripa dem bör hedras.

Tack ni som reagerar! Ni gör samhället, framtiden och dem ni ingriper mot en långtidstjänst.

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Fru Karlsson

    Frågan är om det är dumdristigt eller modigt att ingripa mot våldsmän. Den som ingriper riskerar att själv dö eller få skador för livet. Ja de kan till och med själva hamna i fängelse…

  2. Jan Nilsson

    Svar till Fru Karlsson (2011-01-11 19:46)
    Visst kan det vara farligt, men nog vore det tungt att leva med att man ”inte ville bli inblandad” och en våldsman som man kanske hade kunnat stoppa fick löpa linan ut. Jag tror också att många unga som spårat ur ordentligt kanske hade kunnat räddas om vuxna reagerat, tidigt.
    Hotas liv, lem och egendom får man använda visst våld. Dock inte mer än nöden kräver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.