Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

I Vännäs


Det känns intressant att vara tillbaka som ordinarie i Ksau igen. De två sista åren har jag ersatt Hans-Inge Smetana ibland, så kontakten har inte varit alldeles bruten.
Arbetet där skiljer sig mycket från fullmäktige och en hel del från kommunstyrelsen. Utskottet är litet, bara fem ledamöter, "nära", resonerande och tidigt i processen. Dessutom träffs man ofta, i regel varje tisdag.

Det politiska samarbetet i Vännäs har tagit nya vändningar den här perioden, som en del vet. Samtidigt som det ger avtryck i det praktiska arbetet är atmosfären konstruktiv och bättre än många kanske skulle tro.

Jag ska inte citera dagens många små skämt som gärna kretsade kring samarbetsfrågor, det kunde genera en och annan. 😉 Vi skiljer i alla fall på sak och person och sitter inte och sprätter sand i ögonen på varandra, utan gör det bästa vi kan för vår fina kommun.
Som vi läser i en artikel om boendes attityder i dagens vk.se är Vännäs Toppen att bo i. Förstod jag rätt var Vännäs resultat bäst i undersökningen.

Det är ingen nyhet för oss "insatta", men det är roligt att läsa i skift. 🙂

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.