Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Under Bästerbottens sol


Har precis avnjutit en sen och enkel lunch i norra delarna av världens kanske allra bästa land där solen just nu lyser från en klarblå himmel.

Har nyss mött ambitiösa elever på en engelsklektion där all kommunikation åt alla håll självklart gick på engelska. Dessutom levande och på en god nivå.

Har just läst i "Norran" om ett medborgarförslag om sommarlovsentreprenörer som just gått igenom. Ett antal ungdomar, inte så många här i början, ska få lite starthjälp att driva företag under sommarlovet. Man ska inte förakta den ringa begynnelsens dag. Ska vi ha ett liknande välstånd imorgon som idag behöver vi många, många nya företag. Ibland har företagande framställts som något misstänkt, egoistiskt och fult. I alla fall om det gick bra. Något som "fienden" ägnade sig åt. Under min tid i skolan syntes ingen stimulans i entreprenörsriktningen till. Då blir man glad att se att det händer saker lite här och där.

Har idag läst om mogna och nybakade västerbottniska teknikföretag som går som tåget. Glädjande och lovande.

Har för en stund sen stavat Västerbotten fel på Facebook. V och B ligger så nära. Skulle just byta ut B mot V när jag beslöt mig för att strunta i det. Vi bor ju i Bästerbotten!

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.