Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Söker min efterträdare

Det har inte varit tid att recensera veckans kommunstyrelsedagar i Vännäs, kanske inte blir det heller. Lika så bra tycker de flesta, medan några kunde ha haft nytta av det.

Många tänkvärda saker sades, i slutet av torsdagen sa vår unga administrativa chef Karolina Johansson något viktigt. Hon efterlyste våra efterträdare och uppmanade oss att tänka på tillväxten.

Även om Platon tyckte att 50 år var en lämplig ålder att träda in i de offentliga ämbetena så behövs det både spridning och tillväxt i leden av ansvarstagare. Under åren i skolan har jag försökt stimulera till samhällsengagemang. En av gångerna vi var på riksdagen och Rosenbad med högstadiet sa en regeringstjänsteman åt eleverna att någon av dem kanske skulle hamna i riksdagen. Jag sa att jag räknade med minst två.

Nu utövas det mesta av den handfasta politiken i kommunen. Det finns plats och behov för fler påverkare av politiker och beslut. Politiker ska ersättas, i Vännäs fullmäktige är det sannolikt en väldigt stor del som byts ut inom en och två mandatperioder. Alla moderaterna i vårt fullmäktige är nya den här perioden. Även om de flesta har några år på nacken.

Det kanske är just Du som ska engagera dig just Nu, lagom till att kanske bli förtroendevald 2014. Som pensionärs- eller ungdomspolitiker, eller något mitt emellan.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.