Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

I Vännäs


Det fanns de som tyckte att jag var för lågmäld och otydlig när jag igår skrev om veckans månadsmöte inför kommunstyrelsen på måndag. Några av deltagarna från andra partier tyckte att jag skulle tala klarspråk och det gjorde även någon som själv inte var där.

Det är ju tyvärr så att borgerligheten i Vännäs delades upp i höstas. Centern skrev ett avtal om visst valtekniskt samarbete med Socialdemokraterna och fick stöd därifrån. Om detta har det kanske skrivits nog, men konsekvenserna av saken kommer att vara av lite olika slag under perioden.

I torsdags hade KD, FP och M sitt första gemensamma månadsmöte på församlingsgården i Vännäsby. Det blev en mycket positiv uppstart med i huvudsak gemensamma, men också  föreningsuppdelade stunder. Framtidsresonemangen och samtalen om ärendelistan var livaktiga och atmosfären var mycket öppen och kreativ hela vägen.

Jag saknar flera centerprofiler i det borgerliga samarbetet, men nu får vi laga efter läge. Flera av oss som var närvarande menade efter kvällen att vi skulle ha börjat med gemensamma månadsmöten för länge sedan.

Det blir nog mer om det framåtsyftande i detta framöver.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.