Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

På fruset vatten

Älven är en tillgång på mångahanda vis. På vintern är den ett utmärkt rekreationsområde, åtminstone de frusna delarna.

I afton tog jag årets andra skidtur, helt frivilligt den här gången. Det blev älven som vi har nära till hands, jag hade bara en knapp timme på mig.

Det är trevligt att köra skoter, det tycker jag också, men det är nästan lite spännande att möta dem rätt nära inpå i hundra knyck. I.o.f.s. kunde jag ha hållit mig en bit på sidan.

Det måste vara spännande för skoteråkarna att ha sådana här timmerstockar stående mitt på autostradan också. Ibland går det kanske inte hundra utan bortåt det dubbla och träffar man då en upprättstående stock i mörkret så märks det. Den kanske står där som ett sorts farthinder?

En fördel med skotrarnas snöpackande är att man egentligen inte behöver skidorna alls. Många promenerar på isen. För många hundägare är det kalas att komma ut och låta hundarna sträcka ut litegrann. Ofta så nära, men ändå så avskilt.

Det nya älvnära bostadsområdet vid Älvdala inne i Vännäs lär bli ett kalasområde för dem som gärna tar en istur.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.