Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Black and white


Det är en tid med många förändringar och upprivande intryck nära och fjärran. Det kan vara en förklaring till det som sker.

Jag tänker på de oroande tendenserna att förenkla å det grövsta, att se allt mer i svart och vitt. En amerikansk vän sa för några år sedan att det ofta bara finns plats gör en stor nyhet och en sanning åt gången i USA:s media. Vet inte hur sant det är, men det känns mer och mer så här hemma. Det finns ibland bara plats för en hållning, nyanserna blåser alltför ofta bort.

Det kan vara lite härligt att få odla en enda sanning i en fråga. Att få vara lite åsiktststaliban i debatten och känna sig riktigt radikal. Något det kan vara frestande att hänge sig åt även om man har rejält tilltaget IQ. Fast man egentligen bidrar till en fördumning. Samhällsdebatt som fotbollsmatch sett från en viss del av supporterläktaren.

Man kan förstå att det blir så här i oroliga tider, men det oroar.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.