Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Mordet på Palme


Som så många andra medelålders och äldre minns jag exakt var jag befann mig när beskedet om statsministerns död kom.

Vem som sköt och varför hade även jag teorier om. Missbrukarspåret verkade så futtigt. Spekulationerna avtog när en av mina vänner mötte Christer Pettersson i Stockholm.

Min vän glömde aldrig hans ögon och intensiva uppenbarelse. Han hade själv valsat runt i de mer spännande teorierna, men nu var det slut. Vännens slutsats blev att då Lisbet Palme mött mördaren i livets mest outplånliga ögonblick och hade en absolut tveklös övertygelse om att det var Christer Pettersson hon sett – då var det så.

Leif GW och andra kommer att fortsätta sträva efter att hålla mer spännande spår vid liv. Man kan förstå Lisbet P:s bitterhet mot de medier som helt nonchalerar hennes vittnesbörd.

Jag tror henne.

 

SvD DN Expressen Aftonbladet

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. lf

  Ja,det är svårt att förstå att de riktigt stora ledarna (Palme och Anna Lind) skall drabbas av dessa vansinnesdåd.

 2. Jan Nilsson

  Svar till lf (2011-03-01 17:17)
  Mycket tragiskt när enskilda eller grupper av människor drabbas av attentat, politiker eller inte. Men visst är det ett särskilt angrepp på demokratin när det drabbar samhällsföreträdare.

 3. JM

  Har också mött CP vid ett flertal gånger. Han var ingen trevlig typ. Men han sköt inte Palme. Finns två alibivittnen som sett honom vi pendeltågsstationerna i Märsta och Väsby (de var inte hans kompisar). Ett vittne som såg mördaren på ett par meters håll bodde i samma område som CP och borde känt igen honom om han var mördaren.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Beklagar sent svar, har inte sett kommentaren förrän nu.
   Bara Gud vet säkert vem mördaren är, eventuellt någon till. Lisbet Palme kanske?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.