Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ska gå som tåget


Under veckans lediga dag har jag hunnit med en hel del saker. Justera fullmäktige- och ksauprotokoll, prata med kommunala tjänstemän och lite lokalt skolfolk. Även fått en riktigt hedrande uppmaning som jag legat och tänkt på ikväll.

Har tillbringat några timmar hemma hos mamsen och blivit trakterad med hennes pannkakor och egenplockade och egenkokade hallonsylt. Inte dumt alls.

Igår var jag och fem umeåregioningar till ner till Övik och lärde oss mer om nya skollagen och vad den betyder för skolhuvudmän. När vi blev omkörda av ett rappt tåg som ilade fram på Botniabanan oroade sig en av medresenärerna över att den kommande tågpendeln mellan Vännäs och Umeå också skulle drabbas av  liknande inkörningsproblem. Det är inte troligt. Bland annat för att banans signalsystem är i allra högsta grad beprövat.

Idag mötte jag en riktig "Mister Train" på ICA i Vännäs. Han kände väl till tågtypen som köpts in och ska totalrenoveras för Vännäs-Umeå-trafiken. Enligt honom är det en mycket pålitliga tåg, kända för sin brist på krångel.

Bekymrande är däremot att Länstrafikens stora underskott ska hanteras genom neddragning av busstrafik. För Umeå-Vännäs kan alltså busstrafiken dras ner innan tåget går.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.