Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Hus, ljus och värme

Kom just in från en sen träning. Det var varmt i huset, lite ljus var på och mer blev det när jag tryckte på knappen. Jag var törstig och det fanns vatten i kranen. Det finns mat hemma så att Agneta och jag kan äta både ikväll och i morgon.

Det kändes ungefär som för mannen jag pratade en del med idag. Han blev nyligen så glad när han satt och körde sin buss med skolbarn. De pratade och skrattade, det var vårvintervackert ute och han kände att han hade allt han behövde. Trots genomlidna tider av sjukdom, arbetlöshet och annan sorg berättade han att han den där stunden i bussen kände en oerhörd tacksamhet för att han fick ha det som han hade det och göra det han gjorde.

Jag kan inte förklara det ondas problem. Mina ögon fylls med tårar när jag på Aftonbladets webbsida ser 66-årige Yoshikatsu Hiratsuka gråta framför de snötäckta resterna av sitt hus. Jag hörde ikväll hur människor i min närhet mitt i livet drabbats så hårt att jag inte kan ta in det.

I allt obegripligt svårt kan jag inte tänka mig skapelsen och existensen utan att räkna med Gud, En god Gud som vill rädda oss från det ondaste onda genom Försoningen som skedde när Den Oskyldige dog för de skyldiga. Det är honom jag och busschauffören mitt i allt svårt känner oss tacksamma emot.

 

 

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. lf

  Ja,hur man kan tycka att Gud är god i detta elände.Menar du verkligen att oskyldiga måste dö för de skyldiga.Vilken tacksamhet kan man luta sig emot.Du kan inte förklara de ondas problem.Det är lätt Nilsson.De onda måste bekämpas och det ska göras hos här på jorden,vare sig det beror på jordskalv eller religiösa övergrepp.Låt inte religionen eller andra krafter ta ifrån oss vår vilja att stå upp och motverka alla övergrepp mot mänskliga rättigheter.

 2. lf

  Nä,jag kan inte förstå din blogg men det enda jag kan hålla med dig om är när du fylls av tårar inför Japans katastrof är att mina ögon också fylls av tårar.I övrigt är din blogg bara dravel.

 3. Jan Nilsson

  Svar till lf (2011-03-18 20:13)
  Tänkte att ett av missförstånden skulle rätas ut om du läste igen, den oskyldige som dog är en enda person. Han som i Bibeln bl.a. kallas Ställföreträdaren.
  Det står dig alldeles fritt att mena att det jag skriver är dravel. Det står dig alldeles fritt att läsa också, eller låta bli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.