Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vinterns spår förgår

Befinner mig i skogen, skönt improduktiv.

Vinden drar ordentligt. Den sliter i grenar och plåtdetaljer. Det går dåligt att åka skidor och inte mycket bättre att gå. Snön tappar hela tiden och de snöfria fläckarna blir större. Längs skogsvägarna gerillakrigar den istället genom att bilda osynliga sjöar som man upptäcker när man trampar igenom uppmjukade skoterspår.  Hjälper inte mycket med goretexskor då de slutar för tidigt.

Jag eldar och njuter av våren genom fönstren istället för att vara ute. Förbereder kvällens tal om Försonaren, en av de mest okända personerna som finns fast stora delar av vårt samhällsbygge, vår nominella religion och vår kultur i grunden bygger på honom.

I ryggsäcken finns dagordningarna för KS, KSAU och mycket av underlaget för vårens budgetarbete i Vännäs. Tänkte ta en stund för att leta efter besparingsområden där man kan hålla igen för de satsningar Moderaterna och våra "allianspartier" vill göra. Som bekant går man inte i land med att satsa överallt, varken som privatperson, stat, landsting eller kommun. I korta loppet kan man lura sig själv och andra att tro det, men i längden avslöjas det att det inte går.

Ute flänger fåglarna på tidig holkvisning över stugtomten som är ovanligt full av kvarliggande älgspår. Det gröna som nyss låg nedpressat  under snömängderna förvånar med sin obändiga lust att leva.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.