Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Misslagomt


Ju mer man hör och läser om arbetskraftsbrist desto mer funderar man på var det gått fel. Är det av missriktad snällhet vi tvekar att tala med de unga omkring oss om detta med jobb- och framtidsutsikter när det blir dags att välja utbildningar? Eller är det av likgiltighet?

Något som kan oroa riktigt ordentligt är frågan var de nya teknikerna till det högteknologiska samhället ska komma ifrån när stora hopar av de gamla pensioneras. Det är mycket teknik som ska underhållas, ersättas, uppfinnas och nyinstalleras. Det går förstås att importera den arbetskraften, men det känns ganska snett om det ska ske i stor utsträckning.

Här tror jag att det behövs göras breda insatser på flera plan. Nu.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.