Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Samtal om framtiden


Det har varit en intressant första kväll, innan Moderaternas konferens i Karlstad egentligen börjat.

Jag har fått språka om ett par av politikens och samhällsstyrningens stora utmaningar med både mediemän och politiker på olika nivåer här på hotellet. Några av utmaningarna delar vårt parti med alla, från vänster till höger.

Bland annat pratade jag med en man i vars landsbygdshem på 50-talet det fanns mer än fem dagstidningar. För grabben som växte upp fanns inte en chans att komma undan de stora och de nära samhällsfrågorna. Idag är det oftast ganska lätt.

Vore jag förälder idag skulle inget, inget få mig att välja bort dagstidningen, förutom direkt ekonomisk nöd. Den är en viktig del, men förstås inte allt. (jag tror den kan ha en jätteroll för läsutvecklingen också) Vore jag lärare i samhällskunskap skulle nedslaget i världs-, riks- och lokalnyheterna ha sin fasta plats i undervisningen.

Ibland blir jag lite svartsynt och rädd att morgondagens unga generationer kommer att bli lätta att manipulera och svåra att rekrytera för det gemensamma uppgifterna, just för ett man inte fått någon vidare helhetsbild av ett alltmer komplicerat samhälle. Helfokuserade på det privata och strävan att bli roade. Förutom kanske en rätt smal grupp som partierna lär vad de ska tycka och som man fostrar till de nödvändigaste uppgifterna. (Förlåt karikatyren, alla engagerade unga, men ligger det inte lite i det jag säger?)

Apropå det så behöver Moderaterna fler unga i Vännäs. Inte bara som röstare, utan som arbetare som kan bli delaktiga tillsammans med olika åldrar och vara med och ta över framöver.
Hör av dig du som vill jobba för framtiden!

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.