Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Förbränning

Man kan inte sätta i sig jätteglassar och åka hem och gå i säng. Vi tog en timmes tur längs Skellefteälven, husvärden och jag.

Den behövdes en vandring på hälsans stig. Efter årets förkylning har det varit lite motion.

På tal om förbränning åkte vi förbi Skellefteås biogasanläggning. Imponerande. Det är det även att se alla bussar och sopbilar som drivs av sopornas gas.

Promenadkamraten fick förresten en fin lax igår, i Åbyälven. Här i Skellefteälven var det också en och annan som prövade lyckan. Några kilometer från staaans centrum.

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Stina Jansson

  Kul med Skellefte-reportage för en gammal skelleftebo! Hälsans stig är härlig och det finns många fler glass-ställen kvar att testa! Att avnjutas i stadsparken. Såklart måste du också ta en tur ut till Stackgrönnan och äta deras maffiga räkmackor.

  Även om Strand och Vännäs är toppen så längtar jag tillbaka till staaan ibland… Märks det? 😉

 2. Jan Nilsson

  Svar till Stina Jansson (2011-05-12 23:12)
  Nu märks det! Hade inte en suusning om att du kom från Skellefteå.
  Jag trivs bra här, har vistats rätt mycket i norra provinserna. Och Stackgrönnans räkmackor har jag och Agneta smakat ibland. Någon gång tror jag vi tog motorcykeln och körde ”enkom”.

 3. Stina Jansson

  Jag har mina rötter i skelleftebygden men kommer själv från Timrå. Min man bodde i Skellefteå när vi träffades, så då fick jag ju en bra anledning att vara där mycket, och vi hann också bo där tillsammans ett tag innan det blev Umeå och sedan Strand.

  Numera blir det besök hos släkt och vänner ibland, och det känns alltid lika härligt inombords när vi åker över älven. det kommer alltid att vara lite grann ’hemma’.

 4. Jan Nilsson

  Svar till Stina Jansson (2011-05-12 23:22)
  Du är ju inte ålderstigen än, men vi gamla elefanter känner det där bara starkare och starkare för varje år. *s*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.