Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Mer Vännäsby

Hemtrevligt och egengjort fika var det på Hemberget.

Några valde att sitta inne, det gick det också. Man önskar att hembygdsgården kunde nyttjas mer än den gör.

Det är roligt med Vännäsbygdens hembygdsförening. Många andra för en tynande tillvaro, men här har man fått en nytändning med några driftiga nya medlemmar. Man har kunnat rusta upp hembygdsgården med en ordentlig handikappramp med hjälp av fjolårets överskott. Man räknar med goda inkomster i år också och har då tänkt rusta upp golven en del.

Medelåldern var inte allra lägst i Vännäsby, men det fanns några som drog ner den. Man talar ju om att ge barnen både rötter och vingar och kan man ge dem någon  insikt i hembygdens historia så är det säkert väldigt bra. Historielösa människor är i regel mer "lättlurade" än andra.

Man kunde tro att Johan S, Bengt M och Sven-Erik J hade tappat något,men så var inte fallet. De beskådar kungastenarna på Hemberget.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Kristina Martinsson

    Fina bilder. Du hade tydligen trevligt. Visst var Umebygdens spelmansgille bra!!! Du är välkommen igen nästa år. Ta gärna med några goda vänner.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Kristina Martinsson (2011-06-07 12:08)
    Tack! Det där med nationaldag, firande och tacksamhet över att man har ett eget land blir starkare med åren för mig. Särskilt när man varit ute och sett annat alldeles nyss. Spelmansgillets historiska musik är kanske inte det jag lyssnar på till vardags direkt, den är lite för ny för mig. *s* Men man hör Sverige när man hör den och bra spelar de.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.