Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Syrenernas sommar

Visst har det varit särskilt mycket blommor i syrenbuskarna i år?

Luften har ofta varit bedövande tung av syrendoft, tycker jag. Just de här bondsyrenerna växte vid Thurdinska gården i Bobacken, Bygdeå.

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

  1. Patrik Bylund

    Det är egentligen en dricka, eftersom man inte kokar den. Väldigt enkelt recept:
    15-25 syrénklasar
    1 ren citron
    25 g citronsyra
    1 l vatten
    1 kg socker

    Koka upp vatten, lös upp sockret i detta. Blanda i citronsyra.
    Varva syrenblommorna med skivad citron i en bunke.
    Häll över vattnet i bunken. låt stå svalt 3 dagar, rör om då och då.
    Buteljera och förvara kallt, kan även frysas.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Patrik Bylund (2011-06-17 23:00)
    Spännande! Ska prova, om inte våra syrenblommor blivit för gamla. Hur mycket ska man rensa bort, är det bara de små blommorna som ska med?

  3. Patrik Bylund

    Klasen kan sitta ihop, försök bara ta bort så mycket som möjligt av den träiga kvisten. Fast det blir säkert godare om man bara tar småblommorna, men antagligen rätt mycket merarbete också.

Lämna ett svar till Patrik Bylund Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.