Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

För folk över 50


En som är mycket över 50 tappade för ett tag sedan sin mobil i bärskogen. Ljudet var nedskruvat, bärturen vidsträckt och mobilen ”picklig” och irriterande liten, så det blev inget gående, ringande och sökande.

Jag lovade att leta en bättre seniorlur och googlade lite i går kväll. Det fanns ett och annat att välja på i genren sju knappar och jättestort fönster avsett för siffror.

PC för Alla hade en artikel på nätet som jag började läsa. Där stod det om en enkel telefon utan tillstymmelse till finesser utom en stor röd nödknapp som kunde laddas med ett antal lämpliga nummer till barnbarn och efterkommande. Den ivrige teknikjournalisten skrev att det var en mobil ”för den som är över 50”. För mig, Steve Jobs och väldigt många andra alltså.

Jag ska väl inte vara så kaxig, en sjukdom som förändrar kroppsliga och själsliga funktioner kommer när som helst. Men trots fyllda femtio år klarar jag hjälpligt både många och inga knappar och faktiskt ett par finesser också.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Jag undrar hur gammal han (eller hon) från PC för alla var. Även en nybliven 70-åring fixar en hel del knappar, även om jag föredrar blixtlås i gylfen. Finns sådana med knappar längre förresten?

  2. Stina Jansson

    Min erfarenhet är att förmågan att hantera teknikprylar väldigt lite att göra med ålder, och väldigt mycket att göra med intresse, nyfikenhet och viljan att lära!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.