Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Stort och smått i Näsmark

Vet inte vad denne unge man heter, men det var inget fel på målmedvetenheten. Denna i bandtraktorsamanhang närmast näpna Allis Chalmers från 1942 tjänade först i svenska armén, men har sedan blivit gul och civil. Lilleman tyckte den såg hanterlig ut bland alla bjässar på åkrarna i Bjurholmsbyn Näsmark i lördags.

Bandtraktorn stod bland veteranlastbilarna för att påminna om att det är veterantraktordag kommande lördag i Näsland på andra sidan Öreälven. Lastbilen bakom med fet och fin kran och en BM på flaket vann föresten veteranklassen.

Avståndet mellan händerna och stjärten medgav inget tittande framåt, men han slet och stod i allt vad han kunde.

Visst ser man ett spår av stolthet över väl utfört arbete?

Det ska väl komma några fler bilder från årets Näsmark Trophy, men det har varit och är en hel del annat att stå i för närvarande. Jag har även några bilder från hembygdsdagen i Västra Vännfors när även den här lilla bandtraktorn visade vad den förmår. Hoppas det ska komma lite sådana bilder också.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.